spitalul-judetean-ploiesti-ambulanta-florii_cce9d_dbc33.jpg

Rudele unei ploieștence au intrat în alertă în această dimineață, după ce aceasta, adusă cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Acestea susțin că pacienta ar fi așteptat ore bune până să fie băgată în seamă de către medici. În replică, reprezentanții SJUP spun că există un circuit al investigațiilor medicale și că niciun pacient adus de urgență nu este lăsat în observator fără să i se fi făcut un prim set de analize și investigații.

Acest prim pas nu este prins de mulți dintre aparținători care ajung la unitatea medicală după ce pacientul a fost deja supus consultului prelimar. Ulterior, este drept că până la sosirea rezultatelor, pacientul așteaptă într-unul dintre saloanele de la Urgențe. Potrivit dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al SJUP, acest interval durează zeci de minute, în funcție de numărul pacienților care se prezintă la UPU.

Cât despre cazul Elenei Finichiu, adusă cu ambulanța la spital, în jurul orei 07.00, și despre care rudele ne-au spus că timp de aproape trei ore ar fi fost lăsată în așteptare de către cadrele medicale, nefiind băgată în seamă, deși avea un posibil accident cerebral vascular, conducerea unității a infirmat situația prezentată.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Pacienta a ajuns la ora 7 fără câteva minute. A fost băgată la consult în trei minute și a fost văzută de către domnul dr. Constantinescu. Nu are accident vascular cerebral, ci o colică renală și a avut și-un episod de asimetrie facială, de unde au apărut supoziții de accident vascular cerebral. Nu a fost trimisă la Neurologie, ci în urma investigațiilor colegii i-au stabilit diagnosticul de mai sus. Este însă o situație revoltătoare pentru că atât rudele acestei femei, cât și în alte cazuri, în loc să întrebe medicul de gardă, preferă să semnaleze presa și apar informații care ne denigrează atât pe noi, cât și unitatea medicală“, ne-a mai spus dr. Violeta Tănase.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg