Trei luni de șomaj în plus pentru angajații concediați în 2020

61019_2148_80e92.jpg

61019_2148_80e92.jpg

Angajații concediați anul viitor vor beneficia de trei indemnizații suplimentare de șomaj, față de numărul de indemnizații pe care ar trebui să le primească în mod normal, potrivit unui proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor. 

Măsura este gândită pentru protecția celor care, din motive care nu li se pot imputa, rămân fără un loc de muncă, în condițiile în care, la nivel european, apar primele semne de recesiune, iar cei mai mulți angajatori, în astfel de condiții, își reduc sau chiar își întrerup activitatea.

Mai exact, cei ce sunt concediați din motive ce nu țin de ei (falimentul firmei, concedieri colective etc.) până în ultima zi a lui 2020 vor primi trei indemnizații de șomaj în plus față de cât au dreptul legal.

De exemplu, dacă o persoană va fi concediată anul viitor și ar avea dreptul la șase luni de șomaj, după intrarea în vigoare a acestui act normativ, va primi șase indemnizații plus trei suplimentare, în total, nouă indemnizații de șomaj. Citește continuarea pe avocatnet.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596