big_declaratie_de_presa_10-07-2019_33_a1881.jpg

Presiunea promisiunilor din fosta guvernare se exercită și asupra actualei, care trebuie să găsească soluții, președintele Iohannis declarând că ”oamenii au aşteptările lor şi nu trebuie înşelate.”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a avut o discuţie ”aşezată şi aplicată” cu premierul şi cu ministrul Finanţelor:

”Mi-au prezentat câteva date, câteva abordări, în special în legătură cu rectificarea bugetară, dar dar am discutat şi despre salariul minim. Datele sunt clare, cifrele sunt reci şi concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia este cea care este, deficitul va trece, este clar între timp, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost pur şi simplu prevăzuţi suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare. La fel, şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile între-o societate normală. Rectificare este obligatorie.

Pe de altă parte, creşterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate şi se va realiza, însă despre aceste detalii vă vor spune mai multe lucruri cei din Guvern care se ocupă concret de aceste chestiuni.”

big_declaratie_de_presa_10-07-2019_33_e65f2.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg