copii_22ddb.JPG
Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi, arată datele unui raport al Organizației Salvați Copiii, realizat împreună cu Avocatul Poporului.

Raportul indică, totdată, că România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din UE.

Aproximativ 6 % dintre copiii din Uniunea Europeană trăiesc în condiţii materiale extrem de precare. În România, acest procent este de peste 20 %, clasându-ne pe primul loc într-un top extrem de rușinos. De asemenea, peste 32% trăiesc sub pragul de sărăcie, scrie Europa FM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

România este pe primul loc şi în ce priveşte rata sărăciei care se menţine de la an la an.

O altă cifră îngrijorătoare este legată de faptul că 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi, iar statistica include doar copiii care trăiesc în mediul rural și a fost calculată pe baza unui studiu din 2018. Cei mai expuși riscului sunt, de departe, copiii care au doi sau mai mulți frați, mai spune sursa citată.

Totodată, datele raportului indică și faptul că România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europenă, în special la micuții sub un an.

Decesele sunt influenţate – arată raportul organizaţiei Salvaţi Copiii – de lipsa de educație a mamelor și vârsta scăzută a acestora.

Foto cu caracter ilustrativ

copii_357b2.JPG

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg