Realitatea nevăzută și nerelatată de către politicienii români: peste 150.000 de copii merg la culcare flămânzi, în fiecare seară!

0
copii_22ddb.JPG

copii_22ddb.JPG
Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi, arată datele unui raport al Organizației Salvați Copiii, realizat împreună cu Avocatul Poporului.

Raportul indică, totdată, că România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității în rândul copiilor din UE.

Aproximativ 6 % dintre copiii din Uniunea Europeană trăiesc în condiţii materiale extrem de precare. În România, acest procent este de peste 20 %, clasându-ne pe primul loc într-un top extrem de rușinos. De asemenea, peste 32% trăiesc sub pragul de sărăcie, scrie Europa FM.

România este pe primul loc şi în ce priveşte rata sărăciei care se menţine de la an la an.

O altă cifră îngrijorătoare este legată de faptul că 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi, iar statistica include doar copiii care trăiesc în mediul rural și a fost calculată pe baza unui studiu din 2018. Cei mai expuși riscului sunt, de departe, copiii care au doi sau mai mulți frați, mai spune sursa citată.

Totodată, datele raportului indică și faptul că România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europenă, în special la micuții sub un an.

Decesele sunt influenţate – arată raportul organizaţiei Salvaţi Copiii – de lipsa de educație a mamelor și vârsta scăzută a acestora.

Foto cu caracter ilustrativ

copii_357b2.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău