Exista o legenda urbana conform careia cartofii prajiti de la McDonald’s sunt eterni, datorita unui proces chimic la care sunt supusi, un proces de care, din cate se pare, cei de la KFC nu au habar, avand in vedere rezultatul… Un client fidel al celor doua lanturi de fast-food a decis sa faca un experiment ca sa vada cat rezista in timp acelasi tip de preparat de la cele doua restaurante. Prin urmare, la 23 decembrie 2008, a pus cate o portie de cartofi prajiti in doua borcane transparente, perfect etansate. Orice aliment netratat, pastrat in borcan, incepe sa se descompuna dupa aproximativ zece saptamani. In mod ciudat, cartofii de la McDonald’s au ramas aurii si dupa aceasta perioada, si mult timp dupa aceea, dupa cum se vede in imagini, in timp ce portia preparata de KFC a inceput sa se altereze. Aceasta rezistenta incredibila in timp nu poate insemna decat ca reteta de preparare include conservanti puternici si aditivi. Iar aceasta reteta este, din cate se pare, un secret extrem de bine pazit, la fel ca si reteta Coca-Cola. Proprietatile atemporale ale acestor cartofi ne pot orbi, dar in aceste cazuri este mai bine sa ascultam de sfaturile specialistilor. Michael Pollan, medic american specializat in probleme de alimentatie si nutritie, a spus: “Nu mancati ce nici bacteriile nu-si doresc, pentru ca ele nu sunt proaste”. Sursa: Ştirile Pro TV
Cum ți se pare subiectul?