Alegeri prezidențiale 2019. Ce NU trebuie să faci în cabina de vot

0
ODAmaD00NDAmaGFzaD04YjlhZDJiMWYwNTU5YmYyODYxMTdjYjlhNzg0ZGFhYg.thumb_4013b.jpg

ODAmaD00NDAmaGFzaD04YjlhZDJiMWYwNTU5YmYyODYxMTdjYjlhNzg0ZGFhYg.thumb_4013b.jpg

Alegeri prezidențiale 2019. Alegătorul trebuie să fie singur în cabina de vot, iar fotografierea buletinului de vot se pedepsește cu o amendă uriașă.

Astfel, potrivit Codului Penal, violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 600 și 90.000 de lei.

În cazul în care fapta este comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, acesta riscă între șase luni și trei ani de închisoare sau amendă între 1.800 și 150.000 lei și interzicerea exercitării unor drepturi.

De asemenea, alegătorii nu au voie să facă fotografii sau clipuri video în cabina de vot.

Și tentativa de violare a confidenţialităţii votului se pedepsește, conform articolului 393 din Codul penal.

Codul Penal prevede pedepse de la șase luni la trei ani de închisoare pentru: cei care votează la alegerile prezidențiale fără să aibă acest drept; cei care votează de mai multe ori; cei care introduc în urnă mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător; cei care utilizează un act de identitate fals sau nul sau cei care utilizează un buletin de vot fals.

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro: Ce nu ai voie să faci în cabina de vot la alegerile prezidențiale 2019. Amenzi usturătoare pentru cei care fac poze sau filmează

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău