alegeri-prezidentiale-2019-program-carti-identitate_94a6d.jpg

Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor Ploiești a adaptat programul de lucru cu publicul, astfel încât să rezolve, operativ, solicitările privind eliberarea documentelor de identitate și de stare civilă, având în vedere desfășurarea primului tur de scrutin.

Duminică, 10 noiembrie, SPLCEP Ploiești va avea program cu publicul între orele 07.00 - 21.00.

„Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, datei de naştere, statutului civil, cetăţeniei române şi a domiciliului”, a anunțat SPLCEP Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Procedura de eliberare a unui act de identitate

„În cazurile în care nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi trei fotografii de ¾ cm. Pentru persoanele netransportabile sau internate în unități sanitare ori de ocrotire socială - stare dovedită în baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie - Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti organizează activități de preluare a imaginii (cameră mobilă) și de primire a documentelor necesare eliberării actului de identitate, atât în Ploiești cât și în comunele arondate, în funcție de solicitări și conform programărilor”, a anunțat SPLCEP Ploiești, care a precizat că „vor fi soluţionate, cu celeritate, cererile persoanelor care nu posedă act de identitate sau acesta are termenul de valabilitate expirat, astfel încât să-şi poată exercita dreptul la vot.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg