Centrul Trambulina, din Ploiești, o piedică în calea abandonului școlar! Cum te poți implica în acest proiect

0
trambulina_7f7a9.JPG

trambulina_7f7a9.JPGÎntr-o vreme în care rata abandonului școlar este în crește, iar principala cauză este sărăcia în care se nasc și trăiesc copiii retrași sau care renunță singuri la educația de masă, există oameni care caută soluții pentru combaterea fenomenului. Câțiva dintre ei se află în Ploiești, am pus pe picioare Centrul Trambulina din Malu Rosu și au dezvoltat programul Impuls pentru copiii din clasele 0 – VIII. Pentru reușita planurilor lor au nevoie de susținerea noastră, a tuturor.

Prin programul amintit, copiilor le este oferit un sprijin individual zilnic pentru teme, rechizitele, manualele sau alte materiale necesare la şcoală sau la centru. Atelierele sunt un alt mod de a învăţa care îi ajută pe copii să lucreze în echipă, să îşi dezvolte încrederea şi stima de sine şi să devină autonomi şi responsabili.

Ideea creării centrului de zi Trambulina s-a născut din dragoste pentru copiii care locuiesc în stradă sau care trăiesc în familie, dar în condiții de viață precare și lipsiți de îngrijirea parentală.

Aici copiii găsesc susținere atât din punct de vedere educativ, cât și social și personal, prin :
ajutor școlar zilnic – programul Impuls Educațional pentru copiii din clasele 0 – VIII;
diferite ateliere educative, creative, ludice: atelier de teatru, atelier de bucătărie, atelier de lucru manual, jocuri de strategie sau jocuri sportive, atelier cu invitați speciali;
cluburi de vacanță (activități sportive, creative și povestiri biblice).

Proiectul se regăsește printre cele înscrise la Cercul de Donatori, ediția de toamnă, care se va desfășura pe 13 noiembrie și prin care cei implicați speră să adune fonduri care se ridică undeva la 1000 de euro pentru a le oferi copiilor un sprijin suplimentar care să-i determine să fie și mai fideli programului Impuls: o masă caldă şi abonament lunar pentru mijloacele de transport în comun celor care nu își permit aceste costuri.

Cine dorește să doneze pentru acest proiect, dar nu poate participa la Cercul de Donatori, de pe 13 noiembrie, organizat la Hotel Best, începând cu ora 18.00, are la dispoziție contul Fundației Comunitare Prahova: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova. Important este să fie menționat proiectul pentru care direcționează banii respectivi

Sursa: Cercul de Donatori Ploiești – Fundația Comunitară Prahova

trambulina_a7215.JPG 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău