epidemie-de-gripa-1_e118f.jpg

Temperaturile mult mai mari decât cele obișnuite pentru luna noiembrie nu favorizează răspândirea virusului gripal, contrar ”tradiției populare”.

”Să vină odată iarna să omoare toți virușii!” Așa gândesc cei mai mulți dintre noi, însă medicii specialiști au o altă opinie.

”Virusul se răspândește cel mai bine când temperaturile scad aproape de zero grade noaptea și, să zicem, 10 grade ziua. Acum, când suntem la 20 și ceva de grade, chiar nu este nicio problemă. Dacă s-ar răspândi atunci când este cald, ar trebui să se răspândească cel mai mult vara, atunci când este cel mai cald", a explicat Cătălin Apostolescu, medic primar de boli infecţioase la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, pentru hotnews.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

El adaugă că "virusului gripal îi plac temperaturile mai scăzute, nu chiar îngheț, dar undeva între zero și 10 grade, aceea este temperatura cea mai bună pentru virusul gripal, mai ales dacă este și umezeală".

Medicul Cătălin Apostolescu mai spune că "nu avem semnale că anul acesta epidemia ar urma să fie mai gravă sau mai extinsă decât în anii precedenți. Este prematur să facem astfel de afirmații". El recomandă populației să se vaccineze împotriva gripei.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg