Haos la Urbanismul Primăriei Ploiești. Angajații nu știu cum să aplice noua lege a construcțiilor

primaria_ploiesti_sediu_nou_primavara_vara_3e64b.jpg

primaria_ploiesti_sediu_nou_primavara_vara_3e64b.jpg

Sâmbăta trecută a intrat în vigoare noua lege a construcțiilor, însă nimeni nu i-a instruit pe angajații Direcției de Urbanism a Primăriei Ploiești cum să o și aplice. În lipsa arhitectului șef, intrat în concediu medical și a unei proceduri unitare, ploieștenii sunt puși degeaba pe drumuri.

Noua lege a construcțiilor, intrată în vigoare pe 2 noiembrie, a adus o serie de modificări importante, precum eliminarea avizelor de la mediu sau a celor privind sănătatea publică pentru unele construcții, unificarea autorizațiilor de demolare și construire ulterioară sau reducerea termenului pentru obținerea certificatului de urbanism de la 30 la 15 zile.

În lipsa arhitectului șef al Primăriei Ploiești, care a intrat din nou în concediu medical, angajații Direcției de Urbanism nu știu cum să aplice noua lege.

De exemplu, deși nu mai sunt necesare autorizațiile de construire pentru branșamente, se primesc în continuare cereri, fără ca ploieștenilor să li se spună că nu mai sunt necesare obținerea documentelor respective.

Nici măcar noul termen prevăzut de lege pentru eliberarea certificatului de urbanism, de 15 zile față de 30 zile, nu a fost modificat în aplicația informatică a primăriei.

În acest context, cetățenii care vin să ceară informații de la Direcția de Urbanism a Primăriei Ploiești sunt rugați să revină peste câteva zile pentru că niciun angajat nu-și asumă responsabilitatea unei decizii în lipsa unei proceduri unitare.

Culmea, legea prevede și sancționarea funcționarilor care nu respectă noile prevederi legale!

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596