primaria_ploiesti_sediu_nou_primavara_vara_3e64b.jpg

Sâmbăta trecută a intrat în vigoare noua lege a construcțiilor, însă nimeni nu i-a instruit pe angajații Direcției de Urbanism a Primăriei Ploiești cum să o și aplice. În lipsa arhitectului șef, intrat în concediu medical și a unei proceduri unitare, ploieștenii sunt puși degeaba pe drumuri.

Noua lege a construcțiilor, intrată în vigoare pe 2 noiembrie, a adus o serie de modificări importante, precum eliminarea avizelor de la mediu sau a celor privind sănătatea publică pentru unele construcții, unificarea autorizațiilor de demolare și construire ulterioară sau reducerea termenului pentru obținerea certificatului de urbanism de la 30 la 15 zile.

În lipsa arhitectului șef al Primăriei Ploiești, care a intrat din nou în concediu medical, angajații Direcției de Urbanism nu știu cum să aplice noua lege.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De exemplu, deși nu mai sunt necesare autorizațiile de construire pentru branșamente, se primesc în continuare cereri, fără ca ploieștenilor să li se spună că nu mai sunt necesare obținerea documentelor respective.

Nici măcar noul termen prevăzut de lege pentru eliberarea certificatului de urbanism, de 15 zile față de 30 zile, nu a fost modificat în aplicația informatică a primăriei.

În acest context, cetățenii care vin să ceară informații de la Direcția de Urbanism a Primăriei Ploiești sunt rugați să revină peste câteva zile pentru că niciun angajat nu-și asumă responsabilitatea unei decizii în lipsa unei proceduri unitare.

Culmea, legea prevede și sancționarea funcționarilor care nu respectă noile prevederi legale!

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg