Săptămâna dinaintea Crăciunului este cea în care pregătirile pentru Sărbători ating apogeul. Însă respectarea obiceiului poate duce la producerea unor evenimente nedorite, în cazul în care gospodarii nu-şi iau măsuri minime de precauţie.
Sacrificarea şi pregătirea porcului reprezintă obiceiuri pe care românii ţin să le respecte. Pompierii prahoveni vă sfătuiesc, însă, să ţineţi cont de câteva reguli de bază, ca tradiţia să nu se transforme într-o sursă de probleme. Astfel, alegeţi locul pentru pârlirea porcilor la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje. Buteliile de gaze utilizate la pârlirea porcilor trebuie să fie amplasate la distanţă cât mai mare faţă de arzător, iar furtunurile folosite trebie să fie prevăzute, la capete, cu coliere de fixare. Este indicat să evitaţi orice fel de improvizaţie şi să verificaţi integritatea furtunului. De asemenea, sfatul pompierilor este ca afumătorile să fie confecţionate din zidărie de cărămidă şi materiale necombustibile, iar instalaţţile de acest tip să fie amplasate independent de celelalte construcţii din gospodărie. Nu în ultimul rând, focul din afumători nu trebuie lăsat nesupravegheat şi nici nu trebuie lăsat să ardă peste noapte.
Cum ți se pare subiectul?