Povestea Biancăi, admisă prima la Academia de Aviație fără nicio zi de meditații la matematică

0
eee2c60cb25e473537dde12794286b25aa3b9471_a1be3.png

eee2c60cb25e473537dde12794286b25aa3b9471_a1be3.png

La 18 ani, Bianca Ianovici, absolventă a unui liceu teoretic din Vatra Dornei, un orășel din nordul țării de numai 14.400 de locuitori, a reușit să ia cea mai mare notă la bacalaureat, să fie șefă de promoție și să ajungă cu un pas mai aproape de visul ei. Dorneanca a fost prima admisă, cu 9,98, la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. La numai două sutimi de perfecțiune, Bianca și-a adjudecat cea mai mare notă la examenul de admitere din țara, alegând specializarea „Piloți elicoptere”.

Bianca, o tânără dintr-un sat de lângă orașul Vatra Dornei, își amintește că avea numai 11 ani când a zburat prima dată cu avionul. Fusese un cadou de la tatăl ei, iar „avionul” era în realitate un motodeltaplan lansat de pe o pistă cu o lungimea de numai 550 metri de pe Aerodromul Floreni. A simțit un sentiment de bucurie și libertate nemaiexperimentate până atunci. 

La 18 ani a concurat cu elevi care au făcut meditații „țintite”, adaptate strict cerințelor pentru examenul de admitere (mulți apelând chiar la cadre didactice din interiorul prestigioasei instituții de învățământ).

Bianca s-a pregătit singură, a fost autodidactă.

Și până la probele scrise, a avut de parcurs mai multe probe eliminatorii – controale medicale, examene psihologice, probe sportive, probe eliminatorii de limbă străină.

Absolventă a unui profil de real, Bianca era familiarizată cu științele exacte, are o gândire tehnică, e ordonată și disciplinată. Și, ceea ce este esențial, are încredere în ea însăși. A ales să se pregătească singură pentru „proba de foc” a examenului de admitere – matematica. Și a exersat în fiecare zi, dar în mod orientat. Impropriu scris „zi”, căci nu o dată fosta eleva pierdea noțiunea timpului și răsăritul de soare o găsea în fața unui caiet și a unei probleme de algebră.

Citește articolul integral pe republica.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău