630712-28-hidden-facebook-features-only-power-users-know_c67d3.jpg

Conform informațiilor publicate de agenția Reuters, rețeaua de socializare lucrează intens la capitolul prevenție, aplicând deja politici severe în privința mesajelor și imaginilor care anticipează sau arată scene cu autovătămări sau sinucideri.

Va fi însă mai dificil de căutat pe Instagram conţinutul legat de autovătămare şi se va asigura că acesta nu apare la recomandări în secţiunea Explore de pe aplicaţia pentru fotografii.

Conţinutul legat de autovătămare nu va mai fi raportat ca abuziv, pentru a reduce stigmatul sinuciderii. Anunțul a fost făcut cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Sinuciderilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), opt milioane de oameni mor anual prin sinucidere, respectiv o persoană la fiecare 40 de secunde. 

Compania lui Mark Zuckerberg are deja o echipă de moderatori. Aceștia urmăresc conţinut cum ar fi transmiterea în direct a actelor violente, precum şi sinuciderile. Compania lucrează cu cinci parteneri, din opt ţări, pentru evaluarea conţinutului, potrivit Reuters.

sursa Reuters

630712-28-hidden-facebook-features-only-power-users-know_0668c.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg