WhatsApp_Image_2019-05-20_at_11.38.15_2f24b_041f1.jpeg

Zeci de mii de prahoveni, care lucrează în sistemul de învățământ, medical și de asistență socială, au nevoie de o adeverință de integritate comportamentală.

Este vorba de un document obligatoriu, prevăzut de  Legea nr. 118/2019 pe care angajații o desfășoară presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile ori presupune examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane.

Petru că adeverința se eliberează doar de la un singur ghișeu amplasat în sediul IJP din Ploiești (strada str. Vasile Lupu nr. 60) e limpede ce a urmat. Cu câteva zile înainte de începerea anului școlar, cadrele didactice au aflat că trebuie să-și procure această hârtie, cozile devenind uriașe. ”Am stat patru ore, la coadă, pentru această adeverință. Mi se pare umilitor”, a fost mesajul unui profesor trmis pe adresa redacției noastre.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Aberație birocratică în Prahova. Mii de angajați, inclusiv cadre didactice și medici, obligați să stea la coadă pentru a justifica directorilor că nu sunt agresori sexuali, am aflat că există și o metodă legală prin care angajații să nu mai fie puși pe drumuri.

Angajatorul (școala, spitalul, DGASPC) pot transmite Poliției Prahova tabele cu angajații și datele lor personale, împreună cu acceptul de prelucrare a datelor cu caracter personal astfel încât aceștia să nu mai piardă ore bune la coadă la ghișeu (modelul poate fi descărcat de AICI)

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg