fumatul-interzis_61ec1.jpg

Atenți crime și criminali, accidente oribile și politicieni hidoși, afaceri oneroase, uităm uneori că în jurul nostru se întâmplă ”lucruri” care ne omoară încet, dar sigur. Au ajuns să facă parte din ”normalitate”. Ne-a atras atenția o mamă din Ploiești, o cititoare al cărei mesaj va fi publicat integral.

Ramona Adriana: ”Cât câștigați când vindeți un pachet de țigări unui minor?”

”Sunt o mamă a unui copil de 13 ani și conștientizez că o mare problemă a vârstei de 13-14 ani este faptul că încep să fumeze. Copilul meu spune că mai mult de jumătate din copiii din clasă fumează.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Deși se tot discută de efectele nocive ale fumatului și de faptul că tot mai mulți minori încep să fumeze, ce se face în privința asta? S-a dat o lege? Și ce?!? Eram zilele trecute în parcul din spatele blocului. Lângă mine, un grup de copii de 13-14 ani, toți fumau.

După ce discut puțin cu ei, întreb ceea ce frământă de ceva timp: "de unde luați țigările?" Răspunsul vine ca și cum ar fi ceva normal: "la orice magazin de cartier. Nu prea ne dă la supermarket, dar la magazine, da. Ba chiar la orice magazin, chiar și în centru." Întreb: "nu vă cere nimeni buletinul?" și mi se răspunde: "ce buletin? Nici nu avem buletin!"

Și atunci întreb proprietarii și vanzatorii magazinelor: Cum e posibil?!? Cum puteți să ajutați niște copii să-și distrugă sănătatea, să-și compromită sistemul imunitar, să devină dependenți (poate, chiar toată viața)? Nu mai spun că e ilegal ceea ce faceți.

Gândiți-vă că sunt niște copii care ajung la vârsta adolescenței, e adevărat că poate sunt teribiliști, inconștienți, că vor să pară șmecheri...Dar, voi, ca adulți, de ce îi ajutați să facă ceva distructiv? Cât câștigați la un pachet de țigări vândut unui minor? Merită?!?”

foto cu caracter ilustrativ

fumatul-interzis_98b27.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg