Directorii de creșe și grădinițe care cer analizele medicale la început de an școlar încalcă legea!

0
646x404_9352b.jpg

646x404_9352b.jpg

Cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, părinții au început goana după actele medicale cerute de directorii instituțiilor de învățământ. Atenție, analizele medicale și nici măcar vaccinurile nu sunt obligatorii!

Încă din 2015, Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au stabilit că doar la începutul unui ciclu de educaţie: grădiniţă, şcoală primară, gimnaziu şi liceu, medicul de familie eliberează pentru copil o fişă medicală complexă. Acolo apare istoricul medical, inclusiv situaţia vaccinărilor, potrivit Știrilor Pro TV.

Astfel, copilul trebuie primit în colectivitate chiar dacă n-a fost imunizat cu nimic din schema recomandată!

În lege nu apar alte teste – de sânge, urina sau scaun. Însă în unele unităţi de stat se cer şi alte analize medicale, care costă o grămadă de bani pentru că nu sunt decontate de CAS.

Așadar, indiferent de procedurile interne invocate de directorii de creșe și grădinițe, analizele medicale se cer doar de către medicii de familie și atunci când apar semnele unei boli.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău