DSCF0866_b6d4b_a4e64_77dbe_c690e.jpg

Situație revoltătoare la Centrul de Servicii Comunitare „Sf. Andrei“ din Ploieşti. Mai mulți angajați care sunt cercetați penal pentru rele tratamente aplicate minorului și delapidare s-au întors la muncă, singura interdicție fiind să nu intre în contact direct cu copiii.

În luna iulie a anului trecut, observatorulph.ro a publicat conversațiile scandaloase de pe whatsapp între două angajate ale Centrului de copii cu dizabilități Sfântul Andrei din Ploiești, în care una dintre acestea era învățată cum să fure din mâncarea copiilor și cum să-i bată fără să fie prinsă.

Citește și: Percheziții la persoane bănuite de purtare abuzivă și rele tratamente aplicate minorului, după ce în urmă cu 4 luni observatorulph.ro publica o anchetă jurnalistică despre neregulile de la Centrul Sf. Andrei, pentru copii cu dizabilități

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ulterior, în luna octombrie, polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții, în urma cărora mai mulți angajați de la Centrul Sf. Andrei din Ploiești au fost acuzați de rele tratamente aplicate minorilor.

Citește și: Cine sunt angajații Centrului Sfântul Andrei Ploiești arestați pentru rele tratamente asupra copiilor cu dizabilități

În primă fază a fost dispusă măsura de arestare preventivă pentru șase persoane, iar alți doi angajați au fost plasați sub control judiciar. Ulterior, opt dintre persoanele acuzate au fost plasate în arest la domiciliu, iar alte două sub control judiciar.

La aproape un an de la izbucnirea scandalului, mai mulți angajați cercetați penal pentru rele tratamente aplicate minorului şi delapidare s-au întors la acelaşi loc de muncă!

”Au fost o perioadă sub control judiciar, dar apoi nu au mai primit nicio interdicţie din partea procurorilor. Nu am avut ce să fac, pentru că ei susţin că sunt nevinovaţi şi nu au interdicţie să lucreze în centru. Nu am putut decât să fac în aşa fel încât ei să nu mai intre în contact direct cu copiii”, a declarat pentru adevarul.ro Viorel Călin, directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Prahva, în subordinea căruia se află Centrul ”Sf. Andrei” din Ploieşti.

În acest centru sunt internați 50 de copii cu dizabilități, cei mai mulţi cu handicap psihic grav. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg