WhatsApp_Image_2019-08-28_at_15.47.15_cabec.jpeg

Prefectul de Prahova a identificat mai multe probleme la unitățile de învățământ din județ, cu o săptămână înainte de începerea noului an școlar.

De exemplu, școala și grădinița din Mănești, sat Zalhana, nu puteau fi autorizate sanitar din cauza faptului că apa furnizată nu corespunde din punct de vedere bacteriologic. Pentru ambele clădiri există contract în derulare privind lucrări de alimentare cu apă potabilă și până la finalizarea lucrărilor, primăria va asigura apă cu ajutorul unor dozatoare omologate, apa proprie fiind folosită doar pentru toalete.

Grădinița din satul Seciuri, comuna Șotriile avea acceași problemă, dar a fost înlocuită țeava de apă și în urma analizelor a rezultat că apa se încadrează în parametrii. Pentru siguranță, analizele vor fi repetate înainte de începerea noului an școlar.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La școala primară și grădinița din Lopatnița, precum și la școala primară și grădinița Măgura, din comuna Șoimari, unde apa curentă lipsea, iar grupurile sanitare erau în curtea unităților, au fost finalizate investițiile privind amenajarea clădirilor, a grupurilor sanitare interioare, inclusiv alimentarea cu apă curentă, urmând a fi semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor.

O altă grădiniță va rămâne închisă pe 9 septembrie. Este vorba de cea din Posada, Comarnic, unde sala de clasă este prea mică, iar toaleta ecologică este amplasată prea aproape de clădire (detalii AICI)

sursa: Prefectura Prahova

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg