tantari_9b088.jpg

Numeroși ploieșteni se plâng de invazia unei insecte care nu poate fi combătută prin lucrările obișnuite de dezinsecție. Fenomenul a apărut încă din primăvară, însă a fost ignorat de autorități.

Este vorba de tigrul platanului, originar din America de Nord, care se hrănește cu seva arborilor, însă în perioada caiculară ciupește și oamenii. 

Mușcătura poate provoca urticarie sau alte reacții alergice persoanelor cu pielea sensibilă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Seara, nu mai putem ieși din casă din cauza acestor insecte deranjante, care ne ciupesc mai ales copiii. Dacă mai adăugăm gunoiul neridicat, care atrage șobolanii avem tabloul complet al unui oraș mizerabil”, ne-a transmis un cititor care locuiește în Bariera București.

Firma Coral, care prestează servicii de dezinsecție pe domeniul public din Ploiești, susține că tratamentele fitosanitare ce trebuie aplicate pentru combaterea acestui dăunător nu fac obiectul contractului cu primăria.

De această activitate este responsabilă SGU Ploiești, firma consiliului local care administrează spațiile verzi ale orașului (detalii AICI).

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg