blejoi-epurare_01824.jpg

Realizarea reţelei de canalizare a apelor menajere şi a staţiei de epurare dn Blejoi se apropie cu paşi repezi de finalizarea primei etape.

Astfel, constructorul a început echiparea celor două staţii de pompare din satul Ţânţăreni şi, dacă furnizorul va respecta graficul de livrare al celorlalte echipamente şi instalaţii, staţia de epurare va fi predată “la cheie” în viitorul apropiat. “Aici va funcţiona o adevărată uzină - spun reprezentanţii Primăriei Blejoi - care va prelua apa menajeră din totată comuna, o va purifica şi apoi o va deversa în râul Teleajen. Va fi o stație de epurare modernă - a doua din țară, din mediul rural - după tehnologia folosită.”

Stația poate prelua debite până la 1000 de mc pe oră, fiind dotată cu echipamente pentru tratare mecanică, o linie masivă biologică, bazine colectoare, și o linie de tratare a nămolului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După ce întreaga lucrare va fi supusă probelor tehnologice, gospodăriile situate pe tronsonul principal din satul Blejoi (str. Radu Tudoran, fostă “Principală”), Ploieştiori (str. Teleajenului şi foasta str. Inului) şi din tot satul Ţânţăreni se vor putea branşa la reţeaua de canalizare.

Etapa a doua a proiectului - realizarea canalizării şi pe străzile laterale - va demara anul viitor, împreună cu lucrările la reţeaua de apă pluvială. (sursa: Info Blejoi )

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg