HMceVy7sRGm_3L_9052e.jpg

Știrea despre copiii obligați să cerșească în stațiunea Costinești a stârnit indignare în rândul populației și a pus autoritățile pe jar. 

După publicarea știrii în presa din aproape toată țara, Direcţia de Protecție a Copilului Constanța nu găsise niciun copil dintre cei care fuseseră surprinşi la cerşit, de o turistă.

Femeia care a făcut fotografiile în Costinești, unde mai mulţi copii au fost surprinşi înfometați, desculți, nespălați, trimiși la cerșit pănă la extenuare, a povestit la Digi24 cum a ajuns să sesizeze această situaţie şocantă. Ea a spus că a sesizat Poliţia şi Protecţia Copilului Constanţa şi că, dacă în prima situaţie, a primit un număr de înregistrare, în cea de-a doua nu a primit niciun răspuns.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

"Imaginile sunt şocante, la faţa locului e groaznic. Te împiedici de ei, calci peste ei, stau în zona unor cluburi, unde sunt tot felul de atracţii, este aglomeraţie, de multe ori nu îi vezi, poţi călca peste ei. Erau multe fetiţe, efectiv extenuate, incoerente, semiconştiente. Nu am văzut niciodată aşa ceva în Costineşti”, a povestit femeia la digi24.

Și dacă Direcția pentru Protecția Copilului nu constatase existența problemei, nu la fel de relxați au fost și polițiștii. Şase copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, au fost prinşi de poliţiştii constănţeni în timp ce cerşeau în staţiunea Costineşti. Ei au fost duşi de urgenţă într-un centru al Direcţiei de Protecţia Copilului.

În primă fază au identificat patru copii, cu vârte cuprinse între 4 și 13 ani, apoi încă doi de 5 și 7 ani. Au fost deschise și dosare penale, fiind depistată și mama unora dintre copii, o femeie în vîrstă de 45 de ani.

surse IPJ Constanța, news.ro și digi24

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg