eugen-tedorovici-injura-un-protestatar-363439_cd82f.jpg

Tâmbițatele creșteri economice și declarațiile ”liniștitoare”, conform cărora sunt bani pentru onorarea promisiunilor, nu mai au corespondent în realitate. Nu au avut de la început, dar acum vin și confirmările oficiale. Unele dintre măsurile preconizate vor fi primite cu aplauze, altele vor produce nemulțumiri majore.

În ședința Comitetului Executiv Național de luni, dincolo de remanierea miniștrilor, liderii partidului vor discuta un pachet de măsuri economice pe care îl va propune ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. 

Câteva dintre măsurile economice vizează studenții. Conform digi24, ministrul Finanțelor vrea să taie bursele studenților care pe perioada verii nu muncesc. În cele 3 luni de vacanță, studenții care nu au un job, fie el și part-time, nu vor mai primi burse de merit. De asemenea, Teodorovici va propune limitarea călătoriilor gratis cu trenul pentru studenţi la cel mult 12 călătorii anual.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform unor surse guvernamentale, executivul vrea să impoziteze pensiile mai mari de 10 000 de lei. Pragul minim al impozitului, de la care pleaca discuţia în interiorul partidului, este de 30%, însă procentul ar putea fi mai mare, de până la 50%. Trebuie găsită şi o formulă în funcţie de care să se stabilească suma de la care vor fi impozitate pensiile, în funcţie de salariul mediu brut.

O altă propunere este legată de sporurile de periculozitate, pe care le primesc funcționarii publici. Majoritatea încasează un spor în cuantumul a 15% din salariu. Surse din guvern au explicat că în anii următori, ani în care legea salarizării unitare va duce la creşteri de salarii, sporurile respective vor pune presiune pe bugetele administraţiei centrale, motiv pentru care Guvernul vrea să stabilească o sumă fixă pentru aceste sporuri, astfel încât sporurile să nu crească odată cu salariul.

Revenim asupra detaliilor, după ședința de Guvern de astăzi.

eugen-tedorovici-injura-un-protestatar-363439_a800d.jpg

sursa digi 24

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg