Un manual pierdut…, la „I.L. Caragiale”! O absolventă a Colegiului a inflamat spiritele din cauză că nu-și putea ridica diploma de Bac. Reacția conducerii

0
colegiul-caragiale-ploiesti_114d1.jpg

colegiul-caragiale-ploiesti_114d1.jpg
Pentru marele dramaturg, o situație recentă iscată chiar în colegiul care-i poartă numele ar fi putut să-i fie o zdravănă sursă de inspirație. O absolventă care nu a predat un manual de Informatică pe care l-ar fi pierdut a agitat toate spiritele pe rețelele de socializare și în presă.

Absolventă a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale“ din Ploiești, cu media 9,86, Alice Brânză a dorit să-și ridice cât mai repede documentele de la școală (foaia matricolă și diploma de Bacalaureat) în vederea înscrierii la facultate. Doar că tânără nu-și făcuse fișa de lichidare, demers obligatoriu, iar înmânarea actelor solicitate a fost imposibilă în acest caz. Totul s-a întâmplat din cauza unui manual de Informatică pe care Alice l-ar fi pierdut.

Fata a precizat pentru www.adevarul.ro că a discutat cu directorul liceului, propunându-i să achite contravaloarea cărții, însă ar fi fost refuzată. I s-a cerut să aducă fie manualul, fie o copie Xerox a acestuia.

Tânăra și-ar fi sunat tatăl care ar fi venit a doua zi la școală, „pus pe scandal“, după cum ne-a declarat Carmen Băjenaru, directorul Colegiului Național „I.L. Caragiale“ Ploiești.

„I-am spus și tatălui ceea ce i-am spus și fetei că avem nevoie de manual. La finalul clasei a XII-a, elevii predau manualele celor de a XI-a, de la același profil. Ea a fost la «Științe», deci știa foarte bine unde au ajuns manualele din clasa ei și putea să ceară unuia dintre acești copii o carte pe care s-o xeroxeze. Asta e regula, trebuie să fie aceeași ediție și aceeași editură.

Îmi propusese să-mi dea bani pe manual. Nu avem voie să luăm bani atât timp cât manualele sunt date elevilor gratuit. În plus, ea știa din data de 15 mai că trebuie să predea cărțile, că altfel nu se face fișa de lichidare. Până la urmă a găsit la un Xerox manualul respectiv, pe care-l aveau în baza de date, și problema a fost rezolvată“, ne-a declarat Carmen Băjenaru.

Potrivit acesteia, absolventa și-a primit foaia matricolă și diploma, iar acum se poate înscrie la facultatea dorită. „Nu s-a înscris astăzi (n.r. vineri) și se va înscrie luni. Nu înțeleg de ce a trebuit să facă atât scandal când rezolvarea problemei stătea tot în mâna ei?!“, a completat directoarea de la „Caragiale“

Foto:

colegiul-caragiale-ploiesti_3ff6f.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău