Focar de pestă porcină în Prahova, la Poienarii Rali. Lista localităților din zona de protecție și supraveghere

WhatsApp_Image_2019-07-10_at_13.08.38_a7905.jpeg

WhatsApp_Image_2019-07-10_at_13.08.38_a7905.jpeg

Primul focar de pestă porcină africană a apărut în satul Poienarii Rali, comuna Poienarii Burchii, la un porc dintr-o gospodărie.

Ca primă măsură după confirmarea virusului, zona a fost dezinfectată. Totodată, în localitățile din zona de protecție, de trei kilometri, se interzice sacrificarea și vânzarea porcilor. La fel și în zona de supraveghere de 10 kilometri. 

În zona de protecție sunt Poienarii Burchii cu satele Poienarii Rali, Poienarii Burchii, Poienarii Vechi și Piorești, precum și Gorgota cu satul Poienarii Apostoli, în Prahova, dar și Periș (Bălteni) și Ciolpani (Piscu) din județul Ilfov.

În zona de supraveghere sunt comunele: Poienarii Burchii (Cărbunari, Podu Văleni, Ologeni și Tătaru), Șirna (Habud, Șirna, Varnița), Tinosu (Predești, Tinosu, Pisculești), Puchenii Mari (Odăile, Moara, Puchenii Mari, Puchenii Moșneni, Miroslăvești), Gorgota (Fânari, Gorgota, Crivina, Potigrafu), Balta Doamnei (Curcubeu).

Tot în zona de supraveghere sunt și localități din Ilfov (Buriaș, Periș, Bălteni, Tâncăbești, Izvorani, Ciolpani, Piscu, Lupăria, Siliștea Snagovului), dar și localități din Dâmbovița (Ciocănești, Niculești, Movila, Bărbuceanu, Cătunu și Crivățu).

Reprezentanții DSVSA au anunțat că, momentan, porcii din gospodăriile din zona de protecție nu vor fi sacrificați. Există însă interdicția de sacrificare, transport și vânzare a porcilor. Măsura se aplică și în zona de supraveghere.

În zonele de protecție și de supraveghere au fost instituite filtre mobile. Porcii găsiți în mijloacele auto vor fi uciși și îngropați, iar cei care transporta animalele vor fi amendați.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău