VIDEO – Cum reacționează ploieștenii, când unei tinere îi este furat telefonul mobil

0
9ac1ee30-3f48-48f7-a691-0150c2a0a292_1f8dd.jpg

9ac1ee30-3f48-48f7-a691-0150c2a0a292_1f8dd.jpg

Ne place să vorbim despre atitudine civică, despre implicare, dar cam atât… să vorbim. Cum arată realitatea crudă, atunci când ești pe stradă și te confrunți cu o problemă gravă?

Ne arătăm oripilați pe net de atâta nepăsare, de lipsă de civism. Suntem extrem de vehemenți și nu ezităm să ne manifestăm online, atunci când nimeni nu sare în ajutorul semenilor care au probleme în spațiul public. Realitatea demonstrează, cu foarte puține excepții, că doar gura și tastatura sunt de noi.

Aflați în fața unei situații, cum ar fi un furt, o agresiune, găsim mai mereu o scuză, generată evident de frică. ”Nu mă bag, să nu pățesc ceva, să nu devin victimă, să nu ajung apoi martor pe la poliție și prin tribunale.” Necazul este că atunci când o pățim personal, ne intrigă faptul că nimeni nu ne sare în ajutor.

Ciprian Dafinescu, o mai veche cunoștință a ploieștenilor amatori de experimente publicate online, a revenit cu un nou material. La început nu fusese tocmai inspirat în alegerea temelor, fapt pentru care a și fost amendat, însă cu timpul a căpătat experiență și acum realizează lucruri remarcabile.

Ultima ”ispravă” este un material intitulat: ”I-am furat telefonul în văzul străinilor” surprinde reacțiile oamenilor, în special lipsa acestor reacții, atunci când observă pe stradă că unei tinere îi este furat telefonul. Felicitări celor care au trecut testul!

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău