Povestea de succes a unui tânăr din Ploiești care a atras fonduri UE pentru a face o școală de dans popular

0
vlad_ivan_1cbbf.jpg

vlad_ivan_1cbbf.jpg

Un tânăr de doar 21 de ani din Ploiești a reușit să obțină finanțare europeană pentru un proiect de start-up mai puțin întâlnit: o școală de dansuri populare.

Vlad Gabriel Ivan este dansator, instructor și, de puțină vreme, antreprenor. Asta deoarece, în momentul în care s-a ivit ocazia, nu a ezitat să-și transforme pasiunea într-o afacere prin care vrea să reînvie, mai ales în rândul tinerilor, bucuria de a asculta și a dansa românește.

Așa a luat naștere BRÂU MUNTENESC, cea mai nouă școală de dansuri din Ploiești și una dintre puținele în care se predau numai dansuri populare românești. Proiectul lui Vlad a câștigat finanțare europeană și, astfel, lucrurile s-au pus în mișcare.

Totul a pornit de la pasiunea sa din copilărie: dansul popular.

”Când îți dorești cu intensitate să desfășori o anumită activitate o ”vezi” pur și simplu. Încă de la 15 ani, de când am început să practic dansurile populare, îmi doream ca repetițiile să fie făcute mai aplicat, mai tehnic, cu mai multă seriozitate.

Toți îmi spuneau că trebuie să mă pliez pe stilul celui care stătea în față și că ”vei face cum vrei tu când vei avea școala ta”, oarecum peiorativ, adică părea un viitor mult prea neclar să fie o alternativă serioasă.

Am făcut toate calculele posibile, chiar am încercat să închiriez cu ora o sală de dansuri, dar când nu ai fondurile necesare e aproape imposibil să continui”, susține Vlad într-un interviu pentru ziarul Telegrama.

După cinci ani de muncă și perseverență, timp în care nu și-a uitat o clipă pasiunea, anul trecut, Vlad Ivan a făcut pasul spre antreprenoriat iar, în momentul de față, tocmai a semnat contractul de finanțare și și-a deschis școala de dans popular.

” În iulie anul trecut am aflat de la un prieten despre o firmă care organizează cursuri de antreprenoriat urmate de depunerea de proiecte cu finanțare europeană.

Prima reacție a fost una reticentă, în spiritul mentalității ”nu ai acces dacă n-ai «sprijin»”, dar m-am decis rapid să încerc.

Bineînțeles, prima idee de afacere care mi-a venit în minte a fost legată de pasiunea mea, dansurile populare: și să le dansez, dar mai ales să le predau. Nu este tocmai ușor să faci un proiect, dar nu este nici imposibil.

Trebuie să ai determinarea de a începe ceva și apoi hotărârea și puterea de-a face acel ”ceva” cât mai bine cu putință.

Pe 5 decembrie anul trecut am fost anunțat că proiectul este eligibil. De atunci au trecut șase luni și jumătate, abia luni am semnat contractul de subvenție. A fost mult mai grea așteptarea decât realizarea proiectului”, explică Vlad.

Citește interviul complet pe Telegrama.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău