femeie-insarcinata_63e6a.jpg

Gravidele din țara noastră vor primi încă de la prima vizită la medicul de familie o adeverință care să ateste starea lor, astfel încât acestea să poată beneficia de toate serviciile medicale gratuite destinate lor și cuprinse în pachetele medicale pentru perioada 2018-2019.

Un proiect de act normativ aflat în dezbatere publică pe website-ul CNAS vizează modificarea Ordinului comun al Ministerului Sănătății și CNAS nr. 397/836/2018, document care stabilește cadrul legal pentru acordarea asistenței medicale și a medicamentelor în perioada 2018-2019.

Inițiativa legislativă prevede, printre altele, ca atunci când se prezintă pentru prima oară la medicul de familie, femeile însărcinate să primească o adeverință ce confirmă graviditatea. Documentul este necesar gravidelor pentru a putea beneficia de pachetul de servicii medicale de bază, despre care am scris și noi în acest articol, dar și pentru a putea solicita ore libere (16 ore/lună) pentru efectuarea de controale medicale, reducerea programului de lucru sau concediu prenatal.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, propunerea legislativă stabilește, în cazul tuturor bolilor cronice, că biletele de trimitere către medici specialiști sau pentru tratamentele  care ameliorează starea de sănătate a pacientului, dar fără a trata efectiv boala (îngrijiri paliative) vor avea valabilitate de până la 90 de zile calendaristice.

citește mai multe pe avocatnet.ro

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg