pensie_62863500_f0525.jpg

Guvernanții erau conștienți că nu au acoperire pentru toate pomenile și minciunile electorale. Până acum le-au ”onorat” cu împrumuturi uriașe, însă lațul s-a strâns iar acum sunt nevoiți să-și dezamăgească electoratul.

Legea privind sistemul public de pensii a trebuit reexaminată, ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR.

Așa s-a întors în Senat, unde a fost respinsă, miercuri, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 "pentru", iar 22 s-au abținut.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Respingerea legii pensiilor, marea promisiune electorală a PSD, reprezintă dovada concretă a deficitului bugetar uriaș și a incapacității Guvernului de a asigura plata integrală a pensiilor, chiar și în varianta nerecalculată.

Pentru ca legea să treacă, ar mai fi fost nevoie de încă un vot, 68, în loc de 67 câte au fost pentru.

Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Ne pune bețe-n roate( nr - opoziția) majorării pensiilor pentru părinții și bunicii noștri și, în general, majorărilor de venituri. Ce am spus noi, alianța austerității dovedește că își merită cuvântul. Eu îi asigur pe români și pe pensionari că noi, la Cameră, cu siguranță vom aproba, vom dezbate această lege. (...) Este o lege bună pentru pensionarii acestei țări.”

Nu la fel de optimistă a fost și Viorica Dăncilă, sugerând că legea nu mai are sprijinul partidului. 

În esență, problema nu se pune în sensul în care pensiile nu ar trebui mărite, ci prin prisma faptului că nu sunt banii necesari, iar soluțiile ar ține de împrumuri externe sau o nouă majorare de contribuții sociale, ceea ce ar distruge economia rapid și sigur.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Claudiu Vasilescu
jurnalist
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 1993. 10 ani de radio, 15 de TV și alternativ presă scrisă. ”Am ales presa online pentru că este singura unde nu există limite în exprimare.”
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg