Prahova intră sub cod galben de vreme rea. Avertizarea ISU

0
1e2VlF1jNaefjbtB0OTLsTR0hu7bm73JL_1f4ae.jpg

1e2VlF1jNaefjbtB0OTLsTR0hu7bm73JL_1f4ae.jpg

ANM a emis un cod galben de ploi și vijelii, valabil în Prahova de joi, ora 13 până vineri, 30 mai, ora 06. 

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova reamintește prahovenilor măsurile ce trebuie luate înainte și pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, în scopul protejării propriilor vieți și bunuri.

Astfel, ISU recomandă prahovenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care, pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

De asemenea, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, cetățenii trebuie să evite deplasarea în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău