Șofer de microbuz, cercetat penal pentru delapidare. Nu a eliberat bilete pentru o cursă de Ploiești

0
WhatsApp_Image_2019-05-17_at_11.22.31_2e910.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-17_at_11.22.31_2e910.jpeg

Un șofer de microbuz, care nu a eliberat bilet de călătorie pentru toți pasageri, este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Comunicatul IJP Prahova:

Ieri, începând cu ora 14.30, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și luctrător al I.S.C.T.R. Prahova, au desfășurat o acţiune pe raza localităților Bucov și Bărcănești .

Cu această ocazie, s-a urmărit depistarea neregulilor la documentele pentru efectuarea transportului public de persoane, atât de către operatorul de transport, cât și de către conducătorul autovehiculului, respectarea de către aceștia din urmă a perioadelor de conducere și odihnă, și pentru prevenirea și combaterea comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.

Au fost controlate 22 de autovehicule, legitimate 39 de persoane iar în mun. Ploiești a fost depistat un buzoian în vârstă de 38 de ani care efectua o cursă de transport persoane pe ruta Buzău – Ploiești.

Se pare că acesta nu ar fi emis bilete de transport pentru toți pasagerii care au achitat costul biletului și prin aceasta a urmărit să-și însușească suma de 36 lei, iar acum este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.

De asemenea, în urma acțiunii a fost aplicată și o sancțiune contravențională pentru lipsa certificatului de clasificare, în valoare de 9.000 de lei.

foto cu caracter ilustrativ

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău