fbpx

breaza_30d3c.jpg
Peste 400 de candidați se vor întrece, în acest an, să fie admis pe unul dintre cele 120 de locuri scoase la concurs de Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza. Pe 17 mai, aspiranții la o carieră militară vor susține testul grilă, ultimul „hop“ în procesul admiterii fiind Evaluarea Națională.

Pentru cele 120 locuri participă 423 candidaţi, care au fost declaraţi „ADMIS” la selecţia organizată în Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare.
În data de 17.05.2019, în intervalul orar 09.00-12.00, candidaţii vor susţine proba scrisă, de tip test grilă, care este eliminatorie. Testul grilă conţine 30 de itemi: 10 pentru Limba şi literatura română, 10 pentru Matematică-Algebră şi 10 pentru Matematică-Geometrie.

Pentru răspunsul corect la fiecare item, se acordă 0,3 puncte. Punctajul maxim este de 9 puncte, echivalentul notei 9, la care se adaugă 1 punct din oficiu. Punctele se transformă în note echivalente acestora.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Corectarea testului se realizează imediat după încheierea probei, în prezenţa candidatului evaluat, de către doi membri din comisia de admitere, asistaţi de alţi doi candidaţi.

Pentru a fi declaraţi „ADMIS” candidaţii trebuie să obţină la testul „grilă” nota minimă 6.00. Ponderea notei la testul grilă este de 70% în calculul mediei finale de admitere.

Comunicarea rezultatelor la testul grilă se va face, în aceeaşi zi, prin afişare la “Panoul Admiterii” şi prin postare pe site-ul colegiului, www.cantemircml.ro, unde se regăsesc informaţii actualizate despre “Admiterea în anul 2019”, în cadrul rubricii: “ADMITEREA ÎN COLEGIU”, http://www.cantemircml.ro/docs/met_adm.pdf

Media finală de admitere se calculează astfel:
MFA = 0,3*MA + 0,7*NT
unde:
MFA- media finală de admitere;
MA - media de admitere calculată potrivit formulei stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale;
NT - nota la test.

Sursa text și foto: www.cantemircml.ro

breaza_b3ead.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg