breaza_30d3c.jpg
Peste 400 de candidați se vor întrece, în acest an, să fie admis pe unul dintre cele 120 de locuri scoase la concurs de Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza. Pe 17 mai, aspiranții la o carieră militară vor susține testul grilă, ultimul „hop“ în procesul admiterii fiind Evaluarea Națională.

Pentru cele 120 locuri participă 423 candidaţi, care au fost declaraţi „ADMIS” la selecţia organizată în Centrele Zonale de Selecţie şi Orientare.
În data de 17.05.2019, în intervalul orar 09.00-12.00, candidaţii vor susţine proba scrisă, de tip test grilă, care este eliminatorie. Testul grilă conţine 30 de itemi: 10 pentru Limba şi literatura română, 10 pentru Matematică-Algebră şi 10 pentru Matematică-Geometrie.

Pentru răspunsul corect la fiecare item, se acordă 0,3 puncte. Punctajul maxim este de 9 puncte, echivalentul notei 9, la care se adaugă 1 punct din oficiu. Punctele se transformă în note echivalente acestora.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Corectarea testului se realizează imediat după încheierea probei, în prezenţa candidatului evaluat, de către doi membri din comisia de admitere, asistaţi de alţi doi candidaţi.

Pentru a fi declaraţi „ADMIS” candidaţii trebuie să obţină la testul „grilă” nota minimă 6.00. Ponderea notei la testul grilă este de 70% în calculul mediei finale de admitere.

Comunicarea rezultatelor la testul grilă se va face, în aceeaşi zi, prin afişare la “Panoul Admiterii” şi prin postare pe site-ul colegiului, www.cantemircml.ro, unde se regăsesc informaţii actualizate despre “Admiterea în anul 2019”, în cadrul rubricii: “ADMITEREA ÎN COLEGIU”, http://www.cantemircml.ro/docs/met_adm.pdf

Media finală de admitere se calculează astfel:
MFA = 0,3*MA + 0,7*NT
unde:
MFA- media finală de admitere;
MA - media de admitere calculată potrivit formulei stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale;
NT - nota la test.

Sursa text și foto: www.cantemircml.ro

breaza_b3ead.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg