teste_41489.jpg
Haos în rândul copiilor care susțin probe de aptitudini în vederea admiterii la Colegiul de Artă „Carmen Sylva“ din Ploiești, dar și la unul dintre liceele unde se studiază Limba Engleză intensiv. Cele două probe se suprapun. Inspectoratul Școlar Județean Prahova susține că a fost găsită o soluție pentru această situație.

Probele de aptitudini se pare că sunt un test al nervilor pentru unii dintre elevii care dau admitere la liceu, dar și pentru părinții acestora. Proba de Engleză, susținută de către cei care vor să urmeze un profil în care această materie este studiată intensiv, și cea de aptitudini în vederea admiterii la Colegiul de Artă „Carmen Sylva“ din Ploiești au fost programate pe același interval orar.

Spre exemplu, pentru „Arte“, testările vocaționale sunt între 9 și 14, iar la Liceul „Nichita Stănescu“, proba de Engleză este între 11 și 12. Situația ne-a fost semnalată de către o mătușa unui elev de clasa a VIII-a care a căutat răspunsuri pentru această situație, dar susține că de la ambele licee s-a lovit de…tăcere.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Cei de la Inspectoratul Școlar spun că se poate, că există o circulară, copilul primește ceva scris de la Liceul de Arte si merge la Liceul «Nichita Stănescu» și dă proba după...,dar cei de la ambele licee dau din umeri", este mărturisirea ploieștencei.

Într-adevăr, pentru elevii care susțin astăzi cele două probe a fost emisă o circulară în urma căreia aceștia vor putea merge la ambele testări. Au obligația însă să anunțe la licee, de la „Arte“ vor primi o dovadă că au susținut proba vocațională, iar la ora 18.00 este programată cea de Engleză, la Colegiul Național „I.L. Caragiale“ din Ploiești.

„Dar excepția cu susținerea în alt interval orar al testării la Engleză se aplică strict pentru elevii care dau probele la «Arte». Nu și pentru alte situații!“, ne-a declarat Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJ Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ

teste_64a74.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg