Cerșetoare din Ploiești, aruncându-i binefăcătorului măruntul în față: ”Ăștia-s bani? Ia-ți, mă, banii înapoi!”

0
cersetorie_e57e3.jpg

cersetorie_e57e3.jpg

Un ploieștean a primit o lecție de la o ”cerșetoare” din Ploiești. Lecția e simplă: Nu încurajați cerșetoria!

Aflat la un semafor, omul nostru a zărit o bătrână în intersecție. Milos din fire, omul a căutat prin mașină și i-a oferit măruntul găsit. Cum ceea ce a reușit să adune era cam de o pâine, cerșetoarea i-a aruncat banii în față. 

Se întâmplă frecvent astfel de scene, chiar dacă cerșetorii profesioniști au plecat în afara țării, unde ”se produce” mai bine. Cei mai mulți nu sunt în stradă pentru că au nevoie să supraviețuiască, ci pentru că nu le place munca, pentru că fac parte din adevărate rețele care exploatează latura sensibilă a oamenilor. 

Se creează aparența unui om necăjit, cu un handicap fabricat, cu o poveste scrisă pe un carton, cu haine ponosite, pe care nevoile primare l-au scos în stradă, acolo unde se umilește pentru o bucată de pâine. Nimeni nu este de judecat, unii dintre ei chiar aflându-se într-o astfel de situație. Sunt însă prea puțini, comparativ cu ”profesioniștii”.

Nu înseamnă că trebuie să rămânem insensibili la cazuri sociale, să îi stigmatizăm pe cei care chiar nu merită, însă nu așa se rezolvă problema lor. Uneori avem nevoie de o lecție exact așa cum a relatat-o ploieșteanul pățit:

”O bătrână, astăzi la semafor, cerșea. Caut prin mașină și găsesc o monedă de 50 de bani și alte câteva de 10 bani, însumând 1.20 lei.

Vine în dreptul meu și-i dau banii, se uită la mine și-mi zice:

-Ce-i cu ăștia?
-Bani!
-Ăștia-s bani?
-Da!
-Ia-ți, mă, banii înapoi!”
…și mi-i aruncă peste față :)))

Poveste reală. Asta am pățit!  Am rămas blocat…”

foto cu caracter ilustrativ

cersetorie_c1193.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău