fbpx

image-2019-05-13-23139825-0-admitere_43dd2.jpg

Ambramburica nu se dezminte! Calendarul admiterii la liceu a fost modificat, ieri, printr-un ordin al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu.

UPDATE Ministrul Educației revine asupra ordinului care a provocat haos la admiterea în liceu

Potrivit documentului obținut de observatorulph.ro, probele vocaționale și de aptitudini, care urmau să fie susținute de elevi începând de mâine, au fost amânate cu o lună, între 10 și 12 iunie!

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Elevii sunt debusolați, iar părinții, dar și profesorii sunt revoltați.

”Nu poți schimba peste noapte regulile jocului. Copiii noștri s-au pregătit intens pentru probele speciale. Cum să prelungești stresul acestora cu o lună doar semnând un document?”, ne-a transmis unul dintre părinți.

”Vor veni și astăzi să se înscrie copii la clasele sportive sau la probele speciale pentru liceul de artă sau pedagocic din Ploiești. Ce le vor spune dascălii? Că nu mai pot face lucrul acesta? Este noaptea minții” susține un profesor implicat în procedura admiterii la liceu.

Sindicaliștii susțin că ordinul Ecaterinei Andronescu este ilegal.

Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în București, de mâine, liceele ar trebui să-și prezinte oferta. Însă, unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai.“, a declarat pentru HotNews.ro Marius Ovidiu Nistor,, președintele Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“. Acesta spune că actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social.

image-2019-05-13-23139825-0-admitere_43dd2.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg