fbpx

Aerial2-1024x442_2f24d.jpg

Dacă privim din satelit zona sudică a parcului Mihail Viteazul, remarcăm un spațiul rămas nedefinit: câteva case ce au scăpat la limită de lama buldozerelor și un teren gol pe care s-a ridicat – cu chiu, cu vai – noul Palat de Justiție. Ei bine, în acea zonă fusese gândită o clădire care nu a mai fost ridicată, în urma schimbării de regim din decembrie 1989. Dar ce anume voiau autoritățile comuniste să construiască acolo?

Revista Arhitectura din 1985 prezintă proiectul unei „ansamblu social-cultural pentru tineret” care ar fi trebuit edificat în spațiul delimitat de Bulevardul Republicii și străzile Ion Maiorescu și Gheorghe Doja.

Conform proiectului semnat de arh. Adrian Spirescu, parterul urma să cuprindă holul de acces, garderoba, un spațiu expozițional, bufetul și cabinele actorilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La etajul 1 urma să fie amplasată sala de spectacole, precum și alte încăperi destinate cercurilor de liceeni sau studențești

. Alte birouri s-ar mai fi aflat și la etajul 2, alături de cabina de proiecție și diferite spații administrative. Și cum orice „casă a tineretului” trebuia să aibă și o discotecă, aceasta ar fi trebuit amenajată la subsol (probabil din rațiuni fonice).

Detalii pe republicaploiesti.net

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook