Unele școli ar putea fi închise din cauza furtunilor. Anunțul ministrului Educației

0
8
furtună_721b0.jpg

furtună_721b0.jpg

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat duminică seara că există posibilitatea închiderii şcolilor în condiţiile în care meteorologii anunţă zile cu fenomene extreme severe.

UPDATE Potrivit conducerii Prefecturii Prahova, până acum nu au fost emise avertizări meteo care să conducă la măsura suspendării cursurilor.

”Se pot închide școlile, fără îndoială. Cum să punem copiii sub risc? Ar fi abolut inacceptabil”, a spus Ecaterina Andronescu. Ea a subliniat încă că decizia se ia la nivel local, în funcţiile de situaţiile care apar zonal.

„Nu ia ministrul decizia. O ia fiecare autoritate locală, directorul şcolii cu autoritatea locală, în situaţiile pe care vremea le generează acolo. Nu închidem toate şcolile”, a explicat Ecaterina Andronescu la digi24.ro.

Până la această oră, autoritățile din Prahova nu au luat nicio decizie privind închiderea vreunei școli din cauza prognozei meteo nefavorabile.

Citește și Ce spune un specialist în fenomene meteo extreme despre avertizarea de tornadă AccuWeather pentru București și Prahova

Ultima măsură de suspendare a cursurilor din cauza furtunilor a fost luată pe 20 septembrie 2017 din cauza unui cod portocaliu emis de ANM. 

Prahova este vizată de o avertizare meteo de vijelii, ploi torenţiale cu tunete, fulgere şi grindină  până miercuri dimineaţă.

În premieră pentru România, a fost emisă și o alertă de tornadă în Prahova și București de către aplicația meteo AccuWeather pentru luni, 6 mai (detalii AICI).

Vom reveni cu detalii.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here