tornada_cbd40.jpg

Fenomenele meteo extreme determină autoritățile să ia măsuri suplimentare pentru avertizarea populației. 

Potrivit digi24.ro, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că populația ar putea fi avertizată pe viitor inclusiv în legătură cu situații precum cea de marți, când o tornadă a măturat o localitate din județul Călărași.

Vor fi transmise și atenționări în caz de vijelii puternice, grindina de mari dimensiuni, viituri, încadrate cu cod portocaliu de meteorologi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ce trebuie să facă oamenii din zona unde se poate produce o tornadă?

Raed Arafat: „Atenționarea se dă într-o zonă un pic mai largă decât zona în care se întâmplă într-adevăr fenomenul, dar asta nu înseamnă că nu se va modifica situația dacă există un astfel de fenomen în zonă.

Oamenii, dacă sunt afară și este pericol să cadă obiecte peste ei, trebuie să se adăpostească, să intre în clădiri bine protejate, iar dacă te prinde pe drum, pe șosea, și ești în mașină, sfaturile care se dau sunt să fii sigur că ai centura fixată, să cobori capul cât de mult se poate sub nivelul geamului, mai ales dacă vântul ridică obiecte care pot lovi mașina, să parchezi, să stai pe loc, cu centura pusă și să nu ieși din autoturism, mai ales dacă ești în câmp.

Există riscul ca mașina să fie ridicată, dar cât timp ai centura riscurile de a fi rănit sunt mai mici. În niciun caz nu mergem înspre tornadă, nu încercăm să o traversăm.”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg