fbpx

59295649_10155879037877084_4846383969446395904_n_8e656.jpg

Ziua Mondială a Libertății Presei va fi marcată la Ploiești și Câmpina printr-un Festival organizat de Filiala Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Aflat la prima ediție, Festivalul Cultural Internațional “Libertate și jurnalism” (programat între 3 și 7 mai) le va da ocazia prahovenilor să viziteze mai multe expoziții de grafică dedicate libertății presei, să asiste la conferințe despre provocările presei de ieri și de azi, dar și să participe la lansări de carte, recitaluri de epigramă si chiar scurte reprezentații teatrale.

Festivalul va debuta vineri, 3 mai, la Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” din Ploiești, unde la ora 14.00 vor avea loc vernisajul expoziției „Caricatura prahoveană pentru libertatea presei” (curator Bogdan Stoicescu) si o prelegere pe tema “Caricatura și cenzura” susținută de apreciatul grafician Nicolae Ioniță. În cadrul expoziției vor putea fi admirate lucrări semnate de artiști precum Cristian Mihăilescu, Gelu Pascal, Julian Pena–Pai, Mihai Ignat, Marian Avramescu și Nicolae Ioniță, dar și mai multe lucrări ale regretatului Gheorghiță Ghinea-Uriașu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aceeași zi, la Vila Barbizon din Câmpina, de la ora 17.00, Festivalul inițiat și organizat de Filiala Prahova a UZPR va programa o serată culturală pe tema “Libertate și jurnalism”, cuprinzând mai multe prelegeri despre libertatea și istoria presei, vernisajul unei expoziții de caricatură (“Nicolae Iorga în presa timpului), un recital de epigramă și o lansare de carte. O astfel de serată culturală va avea loc și pe 7 mai, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă din Ploiești, organizată împreună cu Casa de Cultură “I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești.

Din programul acesteia fac parte prelegeri, un recital de epigramă, un scurt spectacol de teatru susținut de trupa “Atitudini” și un moment muzical, dar și vernisajul unei expoziții internaționale de caricatură. La toate aceste evenimente, accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile. Partenerii Festivalului sunt Consiliul Județean Prahova prin Biblioteca Județeană “Nicolae Iorga” și Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Primăria Municipiului Ploiești prin Casa de Cultură “I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiești, Societatea Scriitorilor Prahoveni și Biblioteca Municipală “Constantin I. Istrati” Câmpina.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg