Proiect: Pedepse mai mari pentru traficanții de droguri

cocaina-droguri-1170x658_bba39.jpg

cocaina-droguri-1170x658_bba39.jpg

După decesului designerului Răzvan Ciobanu și zvonurile cum că acesta ar fi consumat droguri, tot mai multe voci politice solicită modificarea legislației în domeniul traficului de droguri. E drept, personajelor politice este unul pur electoral în această perioadă, câțiva fiind candidați la fotolii de europarlamentari, însă nevoia de schimbare este reală.

În prezent, dacă o persoană este prinsă că efectuează, fără drept, operațiuni cu produse care pot avea efecte psihoactive riscă sanctiunea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Deputatul USR, Lavinia Cosma, propune că pedeapsa să fie majorată la minim 2 ani și cel mult 7 ani de detenție, iar legea să nu le mai permită să scape cu o simplă amendă.

Sunt majorate, de asemenea, și pedepsele pentru cei care sunt implicați în traficul de droguri. Pentru aceste fapte pedeapsa cu închisoarea între 2-7 ani a crescut la 3-10 ani, iar în cazul în care victima a decedat, sentința maximă pentru furnizorii acestor substanțe ar putea crește să crească de la 20 la 25 de ani.

”România nu mai este o țară doar de tranzit, privind traficul de droguri, a devenit și o țară de consum și atunci măsurile de prevenire a consumului de droguri trebuie să fie mai accentuate, iar programele de asistență trebuie să fie rapid disponibile.”, susține Bogan Gheorghe, medic în cadrul Agenției Naționale Antidrog pentru Digi24.ro.

Proiectul a fost depus luna trecută la Senat și a fost semnat de parlamentari de la toate partidele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău