fbpx

oua-pasti_784d2.jpg

Duminică, în prima zi de Paște, când ne vom așeza cu toții la masă, specialiștii ne sfătuiesc să fim cumpătați.

Să mâncăm puțin din toate, cu pauze, mai ales că unele preparate sunt grele. Carnea de miel, de pildă, nu este recomandată celor cu afecțiuni cardiace, de rinichi sau pancreas.

„Mai mult de două ouă pe zi nu s-ar recomanda de consumat din acest tip. Pentru că, practic, avem în vedere colesterolul conţinut de gălbenuş. Ținute la frigider, ele pot fi consumate timp de o săptămână - maxim 3 zile, la temperatura camerei”, a precizat prof. dr. Camelia Vizireanu, decanul Facultății de Știință și Ingineria Alimentelor, Galați.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Carnea de miel conţine vitamine B - zinc, seleniu şi fier şi colagen, care pot deregla sistemul digestiv.

Trebuie să fim atenţi şi la salatele care conţin maioneză. Cea din comerţ trebuie consumată în cel mult trei zile de la deschiderea borcanului, potrivit specialiştilor.

Citește articolul integral pe Știrile Pro TV

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg