fbpx

www.mediereonline.com-contract-de-munca-680x365_807a1.jpg

Românii trebuie să știe că mai au de parcurs niște pași după ce au acceptat, în cadrul unei convorbiri telefonice, o ofertă pentru serviciile de telefonie mobilă, internet sau televiziune. Exprimarea acordului verbal nu este de ajuns pentru a se încheia un contract la distanță.

n primul rând, trebuie să primească pe un suport durabil (hârtie, stick de memorie USB, CD-ROM, DVD, card de memorie sau e-mail) oferta prezentată și acceptată în urma convorbirii, iar în al doilea rând și cel mai important aspect, trebuie să semneze oferta sau să-și exprime acordul în scris. Abia apoi se consideră că s-a încheiat contractul.

Lucrurile pe care trebuie să le știe un utilizator în cazul în care i se prezintă telefonic o ofertă sunt:

  • oferta discutată telefonic și o serie de informații minime privitoare la serviciile pe care urmează să le contracteze trebuie să ajungă la el în formă scrisă, pe un suport durabil, înainte de încheierea contractului;
  • informațiile din contractul la distanță devin obligatorii doar după ce clientul a semnat oferta sau și-a dat consimțământul scris pentru oferta respectivă, pe un suport durabil;
  • clientul are dreptul să se retragă din contract, fără nicio justificare, în termen de cel mult 14 zile de la exprimarea consimțământului în scris. 
  • Detalii pe avocatnet.ro
image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești
...
970.jpg