fbpx

b_5bf01.jpg

Orașul Bușteni este gazda unui important eveniment în plan educaţional, şi anume Etapa Naţională a Olimpiadei de limba şi literatura română la nivel liceal, manifestare care se desfăşoară în perioada 22-26 aprilie 2019. Ministerul Educaţiei Naţionale are calitatea de organizator al ediţiei din acest an, având ca parteneri Primăria Buşteni şi Inspectoratul Scolar Judeţean Prahova.

La festivitatea de deschidere a olimpiadei, ce a avut loc luni, 22 aprilie 2019, în sala Amfiteatru a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, au participat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Ecaterina Andronescu, senatorul Emanoil Savin, inspectorul Şcolar General, prof. Nicolae Angelescu, inspectorul General, Rodica Diana Cherciu, primarul oraşului Buşteni, Irinel Ghiţă, precum şi alți inspectori de specialitate, implicaţi direct în organizarea acestui eveniment, devenit deja de notorietate în învăţământul românesc.

Manifestarea beneficiază de o amplă participare, fiind prezenţi un număr de peste 400 de elevi şi profesori din toate judeţele ţării. Acest fapt se datorează şi programului alcătuit şi oferit de organizatori ce s-a dovedit a fi unul dens, în care latura competiţională este completată armonios cu diferite alte activităţi adiacente culturale şi educative.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pe parcursul desfăşurării acestei etape naţionale a Olimpiadei de limba şi literatura română - nivel liceal, pe lângă probele de concurs, participanţii vor vizita Castelul Cantacuzino din Buşteni, Muzeul Memorial ”Cezar Petrescu”, precum şi alte obiective turistice din localitate.

Olimpiada naţională de limba şi literatura română urmăreşte stimularea elevilor cu performanţe şcolare înalte, care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul competenţelor lingvistice şi interculturale în limba română. Totodată această manifestare vizează şi evaluarea competenţelor de comunicare, de receptare şi de producere a mesajelor scrise şi orale, dar şi dezvoltarea comunicării interculturale. Competiţia se desfăşoară pe două secţiuni: Limba şi literatura română şi Lectura, ca abilitate de viaţă. 

sursa: comunicat de presă al Primăriei Bușteni

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg