Când ar trebui să ne bem cafeaua. Energie vs insomnie

0
white-cup-with-black-coffee_2df9d.jpg

white-cup-with-black-coffee_2df9d.jpg

Parerile sunt impartite cand vine vorba de cafea. Sunt cei care spun ca nu au nevoie de ea, cei care o beau ca pe apa si cei care o consuma doar ocazional, cand au nevoie de un plus de energie.

Specialistii spun insa ca aceasta licoare magica nu ar trebui bauta oricum, mai ales daca exista riscul sa nu mai putem adormi apoi, din cauza ei.

Potrivit Laurei Cipullo, dietetician american, cafeaua nu ar trebui in niciun caz sa fie bauta la primele ore ale diminetii, imediat dupa ce ne-am trezit, asa cum procedeaza majoritatea, arata Science Alert.

Ideal ar fi sa intarziem momentul savurarii cafelei timp de cateva ore, spune specialistul. „Bea cafea atunci cand organismul produce mai putin cortizol, adica la 3 – 4 ore de la trezire”, e sfatul expertului.

Perioada de timp ideala pentru o ceasca de cafea e intre 9 – 11 dimineata.

De retinut e si faptul ca vom obtine beneficiile maxime de pe urma cafelei la circa 30 – 60 de minute de la momentul in care am baut-o.

N-ar trebui sa uitam nici faptul ca licoarea ramane in organism, tinandu-ne alerti, si timp de 6 ore, asa ca, seara, cofeina ar trebui sa fie exclusa.

sursa: ziare.com

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău