fbpx

img_aec31.jpg
Vești bune pentru cadrele didactice! În prag de Paște, acestea vor primi banii cuveniți în urma hotărârilor judecătorești. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

„Mă bucur ca pot să fac acest anunț. Este vorba despre Legea 221 care majora salariile profesorilor cu 50% și care a fost aprobată de Parlament în 2008. Termenele ei au tot fost prorogate și pe această perioadă, judecata dreaptă a Justiției a dat câștig de cauză cadrelor didactice.

Am transmis spre Inspectorat o sumă impresionantă, mai exact 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile ministerului, ale statului, devenite obligatorii în urma hotărârilor judecătorești rămase definitive”, a declarant demnitarul la un post tv.

Potrivit lui Andronescu, banii sunt deja la inspectorate și până de Paște vor fi virați.

Bugetul alocat inițial plății hotărârilor judecătorești restante, precum și celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educației la începutul lunii aprilie.

Bugetul a fost suplimentat, în cursul acestei săptămâni, cu 214 milioane de lei, urmând ca plata integrală a acestor restanțe să fie realizată în luna aprilie, precizează reprezentantii Ministerului Educației, citați de www.portainvatamant.ro.

Totodată, au fost transferate și universităților de stat fondurile pentru efectuarea plătilor restante către beneficiari, până pe 25 aprilie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Foto:

img_a6305.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg