fbpx

img_aec31.jpg
Vești bune pentru cadrele didactice! În prag de Paște, acestea vor primi banii cuveniți în urma hotărârilor judecătorești. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

„Mă bucur ca pot să fac acest anunț. Este vorba despre Legea 221 care majora salariile profesorilor cu 50% și care a fost aprobată de Parlament în 2008. Termenele ei au tot fost prorogate și pe această perioadă, judecata dreaptă a Justiției a dat câștig de cauză cadrelor didactice.

Am transmis spre Inspectorat o sumă impresionantă, mai exact 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile ministerului, ale statului, devenite obligatorii în urma hotărârilor judecătorești rămase definitive”, a declarant demnitarul la un post tv.

Potrivit lui Andronescu, banii sunt deja la inspectorate și până de Paște vor fi virați.

Bugetul alocat inițial plății hotărârilor judecătorești restante, precum și celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educației la începutul lunii aprilie.

Bugetul a fost suplimentat, în cursul acestei săptămâni, cu 214 milioane de lei, urmând ca plata integrală a acestor restanțe să fie realizată în luna aprilie, precizează reprezentantii Ministerului Educației, citați de www.portainvatamant.ro.

Totodată, au fost transferate și universităților de stat fondurile pentru efectuarea plătilor restante către beneficiari, până pe 25 aprilie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Foto:

img_a6305.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg