fbpx

pensii-speciale_c72a8.jpg

Pensiile de până la 10.000 de lei ar putea fi impozitate cu valoarea din prezent, respectiv 10%, iar cele ce trec de această valoare s-ar putea duce aproape integral la stat, potrivit unui proiect de act normativ pus recent în dezbaterea senatorilor.

Proiectul a fost inițiat de senatorul PSD Liviu Pop, și poate fi consultat integral pe site-ul Senatului, AICI.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, este documentul care a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Inițiativa legislativă va trebui, pentru a se putea aplica, să primească votul celor două Camere ale Parlamentului și să fie publicată în Monitorul Oficial.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

“Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra venitului impozabil de pănă la 10.000 lei lunar din pensii”, iar pentru “venitul impozabil de peste 10.000 de lei lunar din pensii se aplică o cotă de impunere de 90%”, se stipulează în propunerea legislativă.

În expunerea de motive, senatorul Pop explică: ”în România există o discrepanță foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 și alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depășesc praguri de bun-simț ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult ”

surse senat.ro și avocat.net foto revista22

pensii-speciale_fbe9e.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg