56591006_2085921431525402_333667599680274432_o_8f64f.jpg

In perioada 1-8 Aprilie 2019, Asociația „Un Strop de Fericire” a organizat la Ploiesti, la Hotel Nord, un curs international de formare a lucratorilor de tineret din organizatii nonprofit. La curs au participat 30 de tineri din 8 tari europene: Romania, Suedia, Polonia, Estonia, Austria, Macedonia, Grecia si Turcia.

Obiectivul cursului a fost de a forma lucratori de tineret, crescand astfel impactul organizatiilor neguvernamentale in comunitate.

Programul saptamanii a inclus sesiuni de lucru dedicate temei principale, dar si activitati de cunoastere a comunitatii locale de tineri, de interactiune cu locuitorii Ploiestiului, de cunoastere aprofundata a tarii gazda.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, locuitorii Ploiestiului au avut ocazia sa afle despre Erasmus interactionand pe strada sau in piata cu echipele de proiect aflate in misiunea de cunoastere a orasului.

Vizita la Castelul Peles din Sinaia, seara romaneasca care a debutat cu traditionala intampinare a oaspetilor cu paine si sare, gustarea bucatelor romanesti, dansurile traditionale invatate de la organizatori, toate au contribuit la cunoasterea adevaratelor valori ale Romaniei.

In finalul proiectului lucratorii de tineret participanti la curs au facilitat sesiuni de lucru cu comunitatea locala de tineri din Asociația Un Strop de Fericire, crescand astfel dorinta fiecarui tanar de a partcipa la un proiect Erasmus, dar si a lucratorilor de tineret din alte tari de a avea tineri voluntari atat de implicati si activi ca cei din comunitatea Un Strop de Fericire.

Proiectul a fost finantat de Erasmus +, programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa si sustinut de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. 

Asociația „Un Strop de Fericire” este o organizație nonprofit înființată în anul 2012, care promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate. Aceasta încurajează educația și dezvoltarea personală a tinerilor prin implicare în proiecte locale și internaționale, organizează evenimente sportive care susțin un stil de viață activ și sănătos, sprijină integrarea socială a tinerilor din mediul defavorizat.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg