fbpx

politia-nu-treceti_157ce.jpg

Un polițist criminalist a explicat de ce plata orelor suplimentare cu care se laudă guvernanții este o păcăleală. După ce scazi toate taxele, o oră lucrată peste program valorează 8 lei.

Mesajul unui polițist criminalist transmis avocatnet.ro

"O oră de muncă la salariul meu este în jur de 20 de lei. Rezultă că cei 75% din aceasta sumă sunt în jur de 15 lei. Scăzând contribuțiile, adică 45%, constatăm ca valoarea netă a unei ore lucrate peste program este în jur de 8 lei (pentru comparație, remunerația netă minimă pe care trebuie să o primească prin lege un zilier, adică un lucrător necalificat, este de peste 10 lei - n.red.). Dacă aceste ore sunt peste program în cursul săptămânii, acestea se compensează cu timp liber corespunzător.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În weekend însă ne îmbogățim. Exemplu: sâmbăta noaptea, la ora 1:00, sunt sunat că a avut loc un eveniment. Mă prezint la serviciu și întocmesc documentele necesare, pe care le termin în patru ore. Luni, șeful va trebui să aprobe plata și compensarea cu timp liber. În 99% din cazuri, acesta va afirma că erau suficiente trei ore, astfel că, deși îl pui în fața probelor că ai stat patru ore, el îți va aproba trei.

Concluzie: eu prefer să nu fiu trezit în miez de noapte patru ore pentru 24 lei. Să îi ia cine vrea. Frustrant este ca acest ordin este atât de invocat în toate știrile, ca lumea apreciază ca e vorba de sume foarte mari, cu care polițiștii s-ar îmbogăți nejustificat", ne-a transmis un polițist criminalist din regiunea Moldovei, absolvent de drept și cu peste 20 de ani de experiență pe teren și la birou.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook