fbpx

Capture_7282a.JPGUn Parc didactic destinat activităților practice ar putea funcționa, în viitorul apropiat, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. Asta în cazul în care administrația locală va aproba propunerea de cofinanțare a proiectului ce ar urma să fie realizat din fonduri europene. Prezentarea acestei idei a fost realizată în cadrul dezbaterii publice a bugetului local al Câmpinei de către Stan Sârbu, directorul instituției de învățământ.

Proiectul este menit să crească nivelul de pregătire practică a absolvenților din liceul tehnologic și ai școlii profesionale, în vederea integrării rapide a acestora pe piața muncii.

Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Energetic intenționează ca banii europeni să fie accesați prin POR axa 10, în complementaritate cu POCU axa 6.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Valoarea estimată a proiectului este de aproape 1.590.000 Euro, iar Primăria Câmpina ar urma să asigure cofinanțarea de 2%, adică suma de aproape 32.000 Euro.

Investițiile sunt gândite în continuarea proiectului „Campusuri școlare“ care a fost demarat, dar nu și finalizat.

Printre laboratoarele și atelierele care vor funcționa se vor regăsi Laboratorul de Electronică și Automatizări, Laboratorul electric, Laboratorul de Economie, Laboratorul de Turism și Alimentație, Atelierul de Electronică și Automatizări, Atelierul electric, Atelierul de Turism și Alimentație – „Pensiune Turistică“.

Totodată, implementarea acestui proiect va oferi oportunitatea și adulților să urmeze cursuri de pregătire profesională la un nivel superior de calificare. Printre cei care vor avea acces la astfel de studii se vor regăsi absolvenții seriilor anterioare, tineri care sunt în categoria NEED’s (au între 16-24 de ani și nu au un loc de muncă, dar nu sunt încadrați nici în vreo formă de învățământ), dar și cei care au între 16-64 ani, au un job, însă venitul nu le asigură un trai decent.

Foto:

Stan Sârbu, directorul Liceului Tehnologic Energetic Câmpina

WhatsApp_Image_2019-04-14_at_14.43.29_dfd1c.jpeg

Capture_792de.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg