fbpx

hand-drip-coffee-selena-viguera-02012013-02_55eaf.JPG

Un barista american, Selina Viguera (foto), explică greşelile pe care le fac frecvent consumatorii şi cum putem depozita cafeaua pentru a ne bucura de gustul intens cât mai mult timp.

Greşeli pe care le fac consumatorii de cafea:

Cumpără cafeaua gata măcinată. Este mult mai confortabil, dar nerecomandat

Prospeţimea este secretul unei cafele cu gust. Pe lângă faptul că pierde din aromă, cafea poate prelua foarte uşor mirosurile din jur. Dacă nu-i poţi simţi mirosul, cafeaua nu este bună pentru consum, scrie purewow.com. 

Cițtește și Cine a pus Ploieștiul pe harta prăjitoriilor de cafea 

Folosesc apă de la robinet

Apa reprezintă mai mult de 98 de procente dintr-o ceaşcă de cafea, deci este destul de importantă atunci când vine vorba de gust. Optaţi pentru cea filtrată, asigurându-vă că are Ph-ul potrivit. Sună destul de ştiinţific, dar şi de calitatea apei depinde gustul cafelei.

Nu citesc instrucţiunile de pe pachetul de cafea

Este important să folosiţi un raport corect de apă-cafea. Reţeta de aur spune că se pun 2 linguri(10 grame) de cafea măcinată la 200 mililitri de apă.

Temperatura apei

La prepararea cafelei, baristii folosesc de obicei apă care se află într-un anumit interval de temperatură:  90 ° – 95 ° C.  Dar nu vă faceţi griji, nu este nevoie să utilizaţi un termometru. Aduceţi apa în punctul de fierbere, stingeţi focul şi lăsaţi-o să stea 30 de secunde. Aceasta este temperatura ideală pentru prepararea cafelei.

Depozitarea cafelei în frigider

Cafeaua trebuie păstrată departe de umiditate sau căldură excesivă. Ideal ar fi să o depozitaţi într-un borcan etanş. Lăsată în frigider, cu siguranţă va absorbi aroma de mâncare .

Cea mai bună cafea este cea proaspăt prăjită. O poți comanda și tu AICI

sursa: adevarul.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg