fbpx

hand-drip-coffee-selena-viguera-02012013-02_55eaf.JPG

Un barista american, Selina Viguera (foto), explică greşelile pe care le fac frecvent consumatorii şi cum putem depozita cafeaua pentru a ne bucura de gustul intens cât mai mult timp.

Greşeli pe care le fac consumatorii de cafea:

Cumpără cafeaua gata măcinată. Este mult mai confortabil, dar nerecomandat

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prospeţimea este secretul unei cafele cu gust. Pe lângă faptul că pierde din aromă, cafea poate prelua foarte uşor mirosurile din jur. Dacă nu-i poţi simţi mirosul, cafeaua nu este bună pentru consum, scrie purewow.com. 

Cițtește și Cine a pus Ploieștiul pe harta prăjitoriilor de cafea 

Folosesc apă de la robinet

Apa reprezintă mai mult de 98 de procente dintr-o ceaşcă de cafea, deci este destul de importantă atunci când vine vorba de gust. Optaţi pentru cea filtrată, asigurându-vă că are Ph-ul potrivit. Sună destul de ştiinţific, dar şi de calitatea apei depinde gustul cafelei.

Nu citesc instrucţiunile de pe pachetul de cafea

Este important să folosiţi un raport corect de apă-cafea. Reţeta de aur spune că se pun 2 linguri(10 grame) de cafea măcinată la 200 mililitri de apă.

Temperatura apei

La prepararea cafelei, baristii folosesc de obicei apă care se află într-un anumit interval de temperatură:  90 ° – 95 ° C.  Dar nu vă faceţi griji, nu este nevoie să utilizaţi un termometru. Aduceţi apa în punctul de fierbere, stingeţi focul şi lăsaţi-o să stea 30 de secunde. Aceasta este temperatura ideală pentru prepararea cafelei.

Depozitarea cafelei în frigider

Cafeaua trebuie păstrată departe de umiditate sau căldură excesivă. Ideal ar fi să o depozitaţi într-un borcan etanş. Lăsată în frigider, cu siguranţă va absorbi aroma de mâncare .

Cea mai bună cafea este cea proaspăt prăjită. O poți comanda și tu AICI

sursa: adevarul.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg