fbpx

thumb-1400x733_dc27c.jpg

Consumul cafelei proaspăt prăjită poate preveni deteriorarea dinţilor, susţine un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro, informează publicaţia „Daily Mail”.

Anunţul rezultatelor a fost făcut după ce s-a descoperit că un anumit sortiment de cafea are proprietăţi antibacteriene. Cercetătorii brazilieni au realizat testele pe dinţi de lapte, extraşi de la diverşi pacienţi minori şi donaţi de aceştia, cu ajutorul unui extract de Coffea canephora, un sortiment folosit la fabricarea a circa 30% din totalul producţiei mondiale de cafea.

În urma testelor efectuate sud-americani, aceştia au remarcat astfel că substanţa activă din cafeaua neagră distruge pelicula bacteriană care determină apariţia tartrului dentar, una dintre cauzele majore de degradare a dinţilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Efectul ar fi putea fi produs de antioxidanţii de tip polifenol din cafea, potrivit specialiştilor care s-au ocupat de studiu, menţionând însă că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a verifica acest lucru. Studiul a fost coordonat de profesorul Andrea Antonio şi a fost publicat în revista Letters in Applied Microbiology. 

sursa: adevarul.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook